Meneer De Uil reist vanuit ASz naar Stadspolders

DORDRECHT – Na een hele reis met diverse vervoermiddelen, kwam Meneer De Uil dinsdag veilig aan bij SDK kinderopvang locatie Groenland. Hij werd meteen door de kinderen in hun hart gesloten.

De enorme, loodzware knuffel van wel anderhalve meter hoog is door SDK kinderopvang overgenomen van het Albert Schweitzer ziekenhuis na een veiling. Op de Facebookpagina van SDK is zijn tocht te zien in een grappig filmpje.

De kinderafdeling van het ziekenhuis had de knuffel, samen met andere Fabeltjeskrant-attributen, onlangs gekregen van Plus Doesburg. Maar wegens hygiëne-eisen mogen er eigenlijk geen knuffels bij de zieke kinderen. Na een paar weekjes ‘stiekem verblijf’ op de gang, en veel gekroel en foto’s met passerende kindjes, moest hij echt weg.

In overleg met de schenker besliste het ziekenhuis om de uil te veilen via social media, zodat met de opbrengst alternatief speelgoed kan worden gekocht dat wel is toegestaan. SDK kinderopvang was met 300 euro de hoogste bieder.

“Geweldig, hier kunnen we ook écht iets moois van kopen”, aldus de opgetogen medisch-pedagogisch hulpverlener Annemarie Heijnen van het ASz. Wat het precies gaat worden, is nog niet bedacht.

Directeur Ronald Nusteling van SDK kinderopvang: “Wij begrepen meteen hoe leuk Meneer de Uil is en hebben daarom bewust een substantieel bedrag geboden. Ook om te zorgen dat de patiëntjes van de kinderafdeling er iets moois voor terugkrijgen! De kinderen van de dagopvang, peuterspeelzaal en de BSO gaan er veel plezier van hebben.” Op de locatie Groenland heeft de uil een prominente plek gekregen in de centrale hal waar hij elke dag alle ouders en kinderen begroet.

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht