Modderweek bij SDK kinderopvang

Van top tot teen onder de modder. Bouwen, glijden en spelen in de modder! Het mag allemaal op de Internationale ModderDag op donderdag 28 juni. Op deze dag kunnen kinderen op de locaties van SDK kinderopvang allerlei spetterende activiteiten uitvoeren met aarde en zand: modder!

SDK kinderopvang organiseert op al haar locaties in Dordrecht en Oud-Beijerland de hele week leuke activiteiten in het teken van modder en natuur!
Modderdag is bedoeld om de natuur op de agenda te zetten. Om kinderen te laten ontdekken wat modder is, hoe je modder maakt en hoe je ermee kunt spelen. Maar waarom? Omdat wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen, de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Het is leerzaam en leuk! 

Bij SDK kinderopvang vinden wij buiten minstens zo belangrijk als binnen. Daarom maken wij regelmatig uitstapjes met de kinderen. Er valt zoveel te ontdekken! Ook vinden wij dat vies worden mag! Binnen zijn er ook allerlei toffe activiteiten te bedenken met modder, bijvoorbeeld: schilderen met modder, kleien met modder of moddersoep maken met takjes en blaadjes. 

Heb jij nog nooit zo’n modderdag meegemaakt? Kom dan langs bij een van onze locaties! 

Internationale ModderDag is ontstaan in Nepal om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven. Landen als Australië, Schotland, Engeland, Vlaanderen en de VS vieren ook ModderDag. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent.

Share on facebook
Deel dit bericht
Share on twitter
Deel dit bericht
Share on linkedin
Deel dit bericht